fredag 16 juli 2010

Ängsö Nationalpark


Från Norrpada gick vi efter två nätter till Gräddö, en hamn med med el, färskvatten och en ICA-affär. Så det blev både bunkring och lite "vårdslöst" diskande med färskvatten. Vi har även denna gång klarat oss på 150 liter i 6 dagar och det hade räckt några dagar till om det behövts. Båten Zamba fortsatte med en natt till i ytterskärgården.

Angjorda på Gräddö kom Hasse Fredriksson och hämtade oss med bilen, sedan åkte vi till deras stuga eller snarare ägor med flera hus. Där bjöds vi på en god middag och efterföljande bad vid ångbåtsbryggan. Sara och Josefin sov över hos Sara och Malin, kompisar från slalomklubben. På morgonen fick de provrida hästarna och hjälpa till med skötseln. Kul att träffa även dem denna segling som tenderar att bli mycket social.

I eftermiddag kom vi till Ängsö, det är en nationalpark, Sveriges minsta, det får bli en promenad på ängarna i kväll.

Just nu bloggar skepparen och Ulrika rensar bland de olika recepten som finns ombord. Vi har äntligen fått upp skeppsbiblioteket i fönsterhyllan och rensat ut en del böcker därifrån. Sara pluggar boken "Gastboken - För dig som seglar Biscaya" inför kommande seglats mellan Göteborg och Karlskrona. Josefin stylar sin hytt inför kvällens stundande besök av Magnus, Claudia och Micke Wetterberg som har sin stuga ett par sjömil bort. De kommer över och äter middag med oss. Tyvärr är det grillförbud på ön p.g.a. brandrisken så de har med sig inredienserna för en taco-middag som kan tillagas ombord.

1 kommentar:

Anonym sa...

These embrace well-liked methods like VISA and MasterCard, properly as|in addition to} 4 cryptos . And with bingo additionally out there, it’s a wonderful choice for anyone who enjoys each games of likelihood and games of skill. BetOnline is our absolute top pick, but there’s more SM카지노 gambling websites you should to} think about. All of these essential concerns are expected to stifle market development.