tisdag 13 juli 2010

Mot Norrpada


På väg mot Norrpada Louise och Johan med barnen seglar med oss norrut idag. Fin vind ger oss en slör som tar oss fram i dryga 7 knop. I natt låg vi på Nassa. Båtarna Caprice, Leona och Tessie var med där också. De valde dock att gå tillbaka söderut idag, gäster och ungdomar ska hämtas på olika ställen. Det var roligt att träffa "Petrus vänner" igen, då känns det som sommar med allsång, grill, massa prat och hundar.

Mobiltbredband fungerar inte speciellt bra här i yttre skärgården så bloggen får ibland skrivas offline och uppdateras när tillfälle ges. Positionen går ej heller alltid att uppdatera utan kommunikation.

På Skogskär där vi först träffade "Petrus Vänner" i lördags blev det stor allsång med nytt sånghäfte för 2010. Alla var där inklusive Blanca som anslöt under eftermiddagen samtidigt som vi. Förurom Tobbes utomordentliga gitarrspel gjorde Sara premiär i sammanhanget med den äran. Det bjöds på ett par låtar av modernare snitt, kul tyckte alla, inte minst en stolt pappa.

Vi seglade sedan via vattnen utanför Sandhamn upp till Inre Sillö vid Bockösundet. En fin segling i medvind och strålande sol. Väl framme väntade resten av gänget med en som vanligt välkomnande "hamn" att lägga till vid. Seglatsen till Nassa med vinden från rätt håll var fin. Nassa utforskades med gummitbåten och massor av bad i det fina vädret. Till Nassa kom även Zamba med Louise, Johan, Ludvig och Tova.

De första fyra dagarna på semestern har bjudit på nästan tropisk värme. Härligt när det kan vara så här. Vattnet är klart och 21 grader.

Inga kommentarer: