söndag 3 augusti 2008

Cirkeln är sluten


Vi är åter i Arkösund, cirkeln är sluten, nu har vi seglat runt södra Sverige! Arkösund bjuder denna gång på något bättre väder än den 6 juli då vi var här senast. Det har åskat lite i fjärran och regnskyddet över sittbrunn har gjort nytta även idag. Högtrycket som lämnat oss glömde kvar varmare vatten och flera fina sommarbilder för våra ögon.

Vi gick tillsammans med Per, Cissi och deras Bavaria 36 från Kristianopel till Borgholm, än en gång får vi erfara hur långt Öland är. Väldigt långt, i strålande sol och nästan stiltje är dock Kalmarsund riktigt trevligt. I Borgholm avnjöts vad vi trodde var "sista pizzan innan Stockholm", det stämde inte. Idag har vi nämligen ätit årets godaste pizza, ombord, grillad rostas, café de paris sås och dansk salamikorv var några av ingredienserna. Otroligt gott.

Efter Borgholm fortsatte Per och Cissi mot Mem och Götakanal via Idön, vi sökte natthamn i naturhamn, Uvholmen i Småländska skärgården blev det, ankaret kom till användning för den tredje gången under denna semester. Grillade rostas på berget och det kändes, om inte som hemmavatten, så åtminstone ganska hemvant.

Tredje naturhamnen för denna resa blev Långviken, en vik på fastlandet lite längre in från farleden. Den passade oss bra då vinden under natten skulle bli upp mot 13 m/s västlig. Natten var dock lugn. Sara och Thomas hann med en kort tur med gummibåten innan middagen serverades.

Segling och motorgång i hyfsat väder till Arkösund. Färsk aborrfilé, stekt med lök och vittvinsås, är en favorit här. Imorgon blir det färska frallor och "Dagmars kaka". Sedan får vi nogsamt välja ny natthamn inför det blåsiga vädret som utlovats.

Inga kommentarer: